Två nyanser av vitt

I symaskinen
Remsorna sys ihop.

Har suttit vid symaskinen och förberett inför vävning, denna gång valde jag att sy ihop remsorna efter att jag rivit tyget till mattrasor. Det är ett tidskrävande arbete, men skarvarna blir diagonala och således lite lättare att gömma i mattor och löpare.

Börjar bli en hög
Börjar bli en hög bakom symaskinen.

En annan fördel är att man kan blanda olika nyanser och ändå få ett jämt resultat när man väver, på så vis att skiftningarna kommer regelbundet. Just vitt finns i väldigt många nyanser har jag märkt.

I och med att jag blandar på detta vis så får jag också varje nyans (två lakan i det här fallet) att räcka längre, och jag behöver inte oroa mig för att behöva ta en annan nyans till sista randen till exempel.

Lärde mig den hårda vägen att man ska beräkna åtgång innan man börjar väva på den senaste löparen, som tur var hade jag ett annat nystan som höll näst intill identisk nyans, dock i en lite mjukare kvalitet, men det blev inte nån märkbar skillnad när jag slagit in dom i löparen som tur är.

Just den här gången använde jag mig av två olika nyanser, men jag kunde lika gärna använt fler och göra på samma sätt, ta remsorna i tur och ordning för att skapa en regelbunden skiftning.

Självklart är det en fördel om man har ungefär lika mycket av varje så det inte blir ett gäng remsor över av någon nyans, men skulle det ändå bli några över gör det egentligen inte så mycket.

Färdigsytt
Dags att klippa isär remsorna.

När man sytt ihop ett gäng remsor kommer nästa moment, klippa isär dom och sedan klippa undan hörnen.

Färdiga nystan
Färdiga nystan

I det här läget blir den en del skräp tyvärr, alla dessa avklippta hörn hamnar vanligen på golvet av rationella skäl. Det går fortare att ta fram damsugaren, eller sopen, än att ta varje hörn och slänga i papperskorgen undan för undan medans jag klipper.

Resultatet idag blev tre stycken hyfsat stora nystan i vitt.

Nu gäller det bara att hitta inspirationen att gå ner och väva klart den löpare som jag håller på med så jag kan ta itu med nästa projekt i vävstolen.

One thought on “Två nyanser av vitt

E-post adressen kommer inte publiceras. Namn och e-post måste fyllas i

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.