Vävt spiralmönster monterat som kylskåpsmagnet

Fick idén genom ett inlägg i en facebook grupp jag är medlem i, fast där hade dom monterat provbitarna som smycken. Nu hade jag inga små ramar som lämpar sig för det men väl en magnet vars dekorativa framsida sedan länge lossnat.

Dubbelhäftande tejp, Karlssons klister, och en bit överbliven väv och vips så hade jag en snyggare magnet.

 — Läs vidare »
Bilden visar en grön dubbeldörr

Skrev idag kontrakt på en ny lokal att väva i, men lugn, bloggen kommer ligga kvar där den alltid legat.

Så nu blir det fullt sjå med att packa, sortera och köra vävstolar, material och allt annat löst som hör till bort till nya lokalen. Gruvar lite för just den biten.

 — Läs vidare »

Jag har insett att jag borde bli bättre på att dokumentera mina vävar. Inte bara genom att ta bilder på resultatet utan även skriva upp hur jag gjorde egentligen. Det vill säga skapa vävnotor, en sorts recept, för att kunna göra om samma sak igen. En vävnota bör innehålla materialval, vävens täthet, och antal trådar i sitt minimum.

 — Läs vidare »

Då har man semester, klockade ut sista passet igår eftermiddag. Tre veckors ledighet väntar.

Båtliv

Min förhoppning är att det ska bli några sköna, och lata, dagar på sjön. Båten, en Gullringen Kabin från 70-talet, åkte i vattnet förra helgen och den startade snällt, så förutsättningarna finns i alla fall. Fast, troligen kommer jag inte kunna sitta och bara göra ingenting, så lite pyssel av olika slag kan det bli.

 — Läs vidare »