Annas Vävrum flyttar till ny lokal

Skrev idag kontrakt på en ny lokal att väva i, men lugn, bloggen kommer ligga kvar där den alltid legat.

Så nu blir det fullt sjå med att packa, sortera och köra vävstolar, material och allt annat löst som hör till bort till nya lokalen. Gruvar lite för just den biten. Under de år jag hållit på med vävningen har jag onekligen samlat å mig en hel del material. En del kanske sorteras bort i processen, men det mesta blir antagligen kvar.

Ny lokal med gamla anor

Den nya lokalen ligger en våning upp i en gammal byggnad, byggår torde vara i början av 1900 talet. Säters hospital, som byggnaden en gång i tiden utgjorde en del av invigdes 1912. I närheten finns även ett mentalvårdsmuseeum som är värt ett besök, som tur är har utvecklingen av behandlingsmetoder och mediciner gått framåt sedan hospitalet invigdes.

Bilden visar en grön dubbeldörr
En våning upp bakom denna dörr ligger mitt nya vävrum.

Mycket dagsljus

Lokalen är ljus och luftig, det är högt i tak och fönster på tre sidor. Det kommer bli en enorm skillnad mot den överfulla källarlokal jag har nu. Jag kommer få en bättre överblick över det material jag har, och förhoppningsvis leder det till större kreativitet.

Största fördelen

Den allra största fördelen med den här flytten till en ny lokal är dock att vi få tillbaks en lägenhet att umgås i. Som det är just nu har det material, och även ett par vävstolar, som inte fått plats i källaren liksom smugit sig in i lägenheten.

One thought on “Annas Vävrum flyttar till ny lokal

 1. infinitelyremote

  september 12, 2018 at 10:27e m

  Congrats on the new space, Anna. Hope it works out well (how could it not…) 🙂

  Permalink  ⋅ Svara
  • Author

   Anna

   september 13, 2018 at 5:36e m

   Thanks 🙂 I’m confident it will work out well with the new space. Lots more natural light then the previous room I had for my looms.

E-post adressen kommer inte publiceras. Namn och e-post måste fyllas i


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.