Indianskarv i praktiken

Del av trasmatta
De rosalila inslagen överst är gjorda med trasor som är skarvade med indianskarv.

Skrev tidigare om hur jag skarvade ihop trasor med hjälp av så kallad indianskarv. Nu har jag även använt mig av en del trasor som är skarvade med den tekniken på en matta.

Slutsatsen är att det fungerar riktigt bra, så länge det är hyfsad kvalitet på trasorna. De lite mer glesvävda påslakan som jag provade med ville gärna fransa upp sig väl mycket. Vid några tillfällen så pass att skarven inte höll ihop tillräckligt bra.

Det är möjligt att det inte skulle blivit riktigt lika känsligt för fransning om trasorna varit lite bredare, så det blivit mer tyg på båda sidor om den slits man gör för att sätta ihop trasorna med varandra.

Skarven är dock i princip osynlig i min matta. Jag försökte dra isär skarven lite när den dök upp för att minimera risken för att det ska kännas som en hård knöl, och snurrade även in skarven i den andra trasan. Tror inte det skulle fungera lika bra om man väver med enkla trasor dock.

Uppdatering:

Jag provade väva med enkla trasor som var skarvade med denna teknik, det är inte riktigt lika enkelt att få skarven osynlig då. Min slutsats är att denna teknik lämpar sig bäst för vävnader där dubbla trasor i som inslag används.

E-post adressen kommer inte publiceras. Namn och e-post måste fyllas i

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.