Tre blir två och sen tre igen

Berättade ju förut att jag hade fått ett par vävstolar utöver den efter mormor. Tyvärr visade det sig att den större av dom var i rätt dåligt skick, förutom att några smådelar saknades, när den väl blev uppställd.

De saknade delarna hade gått att fixa, det allmänna skicket var det lite sämre med att kunna fixa, i alla fall kändes det inte riktigt som att det var värt ansträngningen att dona upp den. Hade det varit en vävstol av känt märke hade det varit en annan sak, då hade det säkerligen gått att komplettera dom sämsta delarna med nya fräscha.

Träet var väldigt torrt, med sprickor i konstruktionen som följd. Kändes inte riktigt som att det var värt att chansa med att dra på en varp på den, den fick helt enkelt åka ut igen.

Däremot har jag haft turen att få nys på en Glimåkra som jag nyss varit och kikat på. Den har till och med lite större vävbredd än den som åkte ut, Glimåkran kan väva upp till 150 cm brett. Och där kan jag komplettera med tillbehör om jag vill då dom fortfarande tillverkas.

I slutänden blev det alltså tre vävstolar i alla fall i vävrummet, måste bara stuva om lite där så den nya får plats, den kräver lite mer på djupet än dom andra 🙂

Nåväl, i väntan på transporthjälpen så ska jag gå ner och göra några varv till på den sista löparen i mormors vävstol.

E-post adressen kommer inte publiceras. Namn och e-post måste fyllas i

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.