Välkomna :)

Hej och välkomna till min lilla blogg om mina vävprojekt.

Än så länge finns det inte så mycket att rapportera, men jag hoppas det ska bli en del framöver. Jag har tidigare skrivit kort om vävning i min gamla, numera arkiverade, blogg, som dock är helt på engelska, för att komma direkt till de inlägg som handlar om vävning kan du klicka här.

Det började med att jag fick förmånen att disponera mormors vävstol, dessvärre har det inte varit så aktivt vävande på den som jag hade önskat tidigare, men hoppas detta ska ändras inom kort. Den vävstolen står uppställd och är varpad för att göra (tras)löpare. Än så länge har det inte blivit fler än tre löpare dock, en är färdig helt, dom andra två sitter kvar i vävstolen ännu.

Under det senaste halvåret har jag även lyckats få fatt på ett par vävstolar till. Nu kanske nån undrar vad jag ska ha flera vävstolar till, men vadå, det är väl dumt att säga nej när dom skänks bort, eller hur?

Den ena har enligt utsago vävbredd på 120 cm, den andra är nog samma storlek som den jag redan har efter mormor. Dessa två hoppas jag få utrymme att montera upp och varpa för trasmattor inom en snar framtid, just nu råder viss platsbrist, men hyresbolaget har tydligen en liten lokal i källaren som vi (jag och min sambo) hoppas få hyra som extra hobbylokal. Eller snarare, vi vet att vi kommer få det bara dom fått fatt på tidigare hyresgäst som tydligen flyttade för några år sen men fortfarande har nycklarna till den lokalen.

Tills dess att vi får ordning på vart vi ska ställa dom två vävstolarna som nu ligger nermonterade roar jag mig med att riva matt trasor så jag har lite att jobba med. Räknade nyss ut att det nog är ett tiotal banankartonger plus ett par flyttkartonger som redan är klara dock, men jag vet att det kommer gå åt bara jag kommer igång med vävningen igen under hösten.

E-post adressen kommer inte publiceras. Namn och e-post måste fyllas i

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.