Hur mycket kostar en matta?

Det är en bra fråga, en som inte är lätt att svara på.

Det första jag måste göra för att kunna svara på det är att ta reda på hur lång tid det faktiskt tar att göra en, och då tänker jag inte bara på den tid som jag sitter vid vävstolen utan även all tid runt om. Alla förberedelser.

Jag är otroligt dålig på att hålla koll på tiden, jag väver ju när jag känner för det och råkar ha tid över att sitta vid vävstolen, så det har inte direkt känts viktigt. Men när man får frågan om vad en matta kostar börjar man ju fundera på det lite.

Nu kommer jag ju inte sätta pris på det viset, för mig är det en hobby, än så länge kan jag i bästa fall kalla mig lärling i vävstolen. Och priset bör självklart reflektera detta.

Samtidigt så bör priset också reflektera den tid som det handlar om för att tillverka mattan.

Och givetvis den faktiska kostnaden för att tillverka mattan.

Mycket av materialet är sådant jag fått, i form av gamla lakan och påslakan, men en del material behöver jag trots allt köpa in. Varpen. Om någon speciell färg önskas.

Utrustning, som inte är begränsat till själva vävstolen, som visserligen kan användas under en längre tid kostar givetvis det med.

Det finns en del kostnader som kanske inte alla tänker på.

Det svåra blir att hitta balansen mellan dessa saker.

E-post adressen kommer inte publiceras. Namn och e-post måste fyllas i

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.