Jag tar för dåligt betalt

Att ta betalt

Frågan om att ta betalt kom upp igen i en diskussionsgrupp jag är med i på facebook, jag berättade vad jag tog och lite hur jag resonerade bakom det priset.

Ett av mina argument är ju att jag är nybörjare, en lärling i vävstolen, inget fel i det och jag håller fortfarande på att det är så det är. Dock var det en annan där som ifrågasatte om jag verkligen fick betalt för materialet vilket fick mig att sätta upp en liten beräkningsgrund i excel.

Jag går back

Resultatet är att jag nog går back, i alla fall om man kollar på vad materialet skulle kosta att köpa in, om jag var tvungen att köpa allt material för att göra mattrasor av.

Nu har ju jag sån tur att jag har väldigt mycket lakan och påslakan att göra mattrasor av, som jag fått gratis från lite olika håll, men om jag inte haft det skulle jag gå back ungefär en hundralapp per meter matta jag säljer med det pris jag höftade till. Och då har jag inte tagit betalt för tiden alls.

Dags att tänka om

Jag får nog tänka om lite, så att jag lägger ett pris där jag ligger bättre till för att få tillbaks pengarna som jag lägger ut.

För även om jag inte räknar med att göra några stora förtjänster på min vävning vill jag ju inte betala för att väva åt andra.

E-post adressen kommer inte publiceras. Namn och e-post måste fyllas i

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.